Βούτυρο Αγελάδος ανάλατο 82% χύμα 250γρ

2,45

Βούτυρο Αγελάδος ανάλατο 82% χύμα 250γρ. Εξαιρετικής ποιότητας φρέσκο βούτυρο αγελάδος. Παράγεται από φρέσκο γάλα αγελάδος. Περιεκτικότητα σε λιπαρά 82% min και υγρασία 16% max.

Περιγραφή

Περιγραφή:

Εξαιρετικής ποιότητας φρέσκο βούτυρο αγελάδος.

Παράγεται από φρέσκο γάλα αγελάδος. Περιεκτικότητα σε λιπαρά 82% min και υγρασία 16% max.

Χρήσεις:

  • Για άλειμμα σε φέτες ψωμιού ως συμπλήρωμα πρωινού ή πρόγευμα ή άλειμμα σε τοστ και σάντουιτς.
  • Για τηγάνισμα κυρίως αβγών και τσιγάρισμα λαχανικών.
  • Για ζεμάτισμα ζυμαρικών όλων των ειδών όπου θεωρείται η καλύτερη επιλογή από άποψη γεύσης.
  • Σε σάλτσες όλων των ειδών και τύπων όπως μπεσαμέλ και άλλες.
  • Σε παραδοσιακά ελληνικά γλυκά όπως κουραμπιές, χαλβάς με σιμιγδάλι, τσουρέκι, πασχαλινά κουλούρια.
  • Στα γλυκά της ανατολίτικης κουζίνας όπως γαλακτομπούρεκο, κανταΐφι, μπουγάτσα, μπακλαβά.
  • Στην παρασκευή κέικ, μπισκότων, ταρτών, μους, τούρτα κέικ, γλάσου, κρέμας ζαχαροπλαστικής.
  • Σε γλυκά διεθνούς κουζίνας όπως μιλφέιγ, προφιτερόλ, κρουασάν.

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Το ανάλατο βούτυρο περιέχει:

Ενέργεια: 717 cal / 2.999 kJ

Υδατάνθρακες: 0 γρ.

Λιπαρά 81 γρ. εκ των οποίων :

Κορεσμένα: 51 γρ.

Μονοακόρεστα: 21 γρ.

Πολυακόρεστα: 3 γρ.

Πρωτεΐνες: 1 γρ.

Βιταμίνη A: 684 mg (76% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης)

Βιταμίνη D: 60 IU (15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης)

Βιταμίνη Ε: 2,32 mg (15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης)

Χοληστερόλη: 215 mg.

Μέσο βάρος τεμαχίου 250γρ. Τιμή κιλού €9,75

Εύκολη μπεσαμέλ

Δοσολογία για μεγάλο ταψί

Υλικά

  • 8 ποτήρια νερού γάλα
  • 14 κ.σ. μέτριες όχι κοφτές, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά λευκο)
  • 1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά – κουταλιά, χτυπώντας με τον αυγοδάρτη να σπάσουν οι σβόλοι.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφριά.
  5. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αν το ανώτερο είναι το 6, το βάζουμε στο 4.
  6. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το βούτυρο.
  7. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  8. Μόλις πήξει ρίχνουμε και την τριμμένη γραβιέρα και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Tipακι:

*Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το ανακάτεμα. Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε συνεχώς αργά, για να μην σβολιάσει και να μην πιάσει κάτω το γάλα.

Απλώστε την απολαυστική μπεσαμέλ επάνω από το παστίτσιο ή τα γεμιστά κολοκύθια με κιμά ή χρησιμοποιήστε την σε ογκρατέν, σουφλέ κλπ.

Αυτή η συνταγή είναι εγγυημένα επιτυχημένη.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.30 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Βούτυρο Αγελάδος ανάλατο 82% χύμα 250γρ”