Αρακάς (μπιζέλια) σπασμένος Καναδά χύμα 500γρ

1,00

Όταν ο φρέσκος αρακάς δεν είναι διαθέσιμος και θέλετε να απολαύσετε πιο έντονη γεύση από τον κατεψυγμένο, ο ξερός αρακάς αποτελεί μάλλον μια ιδανική λύση. Είναι διαθέσιμος σπασμένος όλο τον χρόνο και σε εξαιρετική τιμή. Άλλωστε ο ξερός αρακάς παράγεται από την ξήρανση των λοβών του μπιζελιού όταν είναι εντελώς ώριμοι.

Κωδικός προϊόντος: 7726 Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Περιγραφή:

Ο αρακάς είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεϊνών και υδατανθράκων ενώ περιέχει κάλιο, φώσφορο (σημαντικό για την καλή λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος), καροτίνη (προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες) και φυτικές ίνες απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Επίσης περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο αλλά και αντιοξειδωτικές φλαβονόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, καταπολεμούν τις φλεγμονές, μειώνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων και βοηθούν στην εξουδετέρωση ιών.

Για ακόμη καλύτερη απορρόφηση των συστατικών του αρακά από τον οργανισμό μας μπορούμε να προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα μυρωδικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως άνηθο, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι ή λίγο λεμόνι στο σερβίρισμα.

Όταν ο φρέσκος αρακάς δεν είναι διαθέσιμος και θέλετε να απολαύσετε πιο έντονη γεύση από τον κατεψυγμένο, ο ξερός αρακάς αποτελεί μάλλον μια ιδανική λύση.

Είναι διαθέσιμος σπασμένος όλο τον χρόνο και σε εξαιρετική τιμή. Άλλωστε ο ξερός αρακάς παράγεται από την ξήρανση των λοβών του μπιζελιού όταν είναι εντελώς ώριμοι.

Στα “Προϊόντα …Γης” θα βρείτε σπασμένο αρακά σπασμένο, χωρίς φλούδια, πετραδάκια και σκουπιδάκια, έτοιμο για μαγείρεμα.

Χρήση:

Για να βράσετε τον ξερό αρακά τον τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα χρησιμοποιώντας 3 φλιτζάνια φρέσκο νερό για κάθε φλιτζάνι ξερού αρακά.

Τον αφήνετε να πάρει μια βράσει και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τον αφήνετε σκεπασμένο να σιγοβράσει.

Ο σπασμένος αρακάς θέλει περίπου 30 λεπτά για να βράσει. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ξαφρίζετε τον αφρό που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια.

Η συνταγή για πράσινη φάβα:

ΥΛΙΚΑ (Για 6 άτομα)

Για τη συνταγή:

  • 1/2 κιλό ξερό αρακά σπασμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
  • 2 μικρά καρότα ολόκληρα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι παντζάρι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένετε τον αρακά κρύο νερό και τον αφήνετε να στραγγίσει. Σε μία κατσαρόλα βάζετε ένα λίτρο νερό και βράζετε το ολόκληρο κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια, βγάζετε όλα τα λαχανικά, εκτός από το κρεμμύδι και ρίχνετε τον αρακά, να βράσει στο ζωμό, μέχρις ότου, πιει όλο το νερό. Όταν ο αρακάς είναι έτοιμος, περίπου μετά από 30 λεπτά, ρίχνετε στον κάδο του τα καρότα, το σέλινο, το βρασμένο κρεμμύδι, τον βρασμένο αρακά, το ελαιόλαδο, αλάτι, το χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάτε τα καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
  3. Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο καρότο και τα παντζάρια.

TIP:

Βάλτε το παντζάρι λίγο πριν το σερβίρετε για να μην βγάλει κόκκινο χρώμα.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.60 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αρακάς (μπιζέλια) σπασμένος Καναδά χύμα 500γρ”