Αλεύρι «Κούλα» για όλες τις χρήσεις 3 κιλά

2,90

Αλεύρι «Κούλα» για όλες τις χρήσεις 3 κιλά. Tο περίφημο Μακεδονίτικο αλεύρι ΚΟΥΛΑ στην Αθήνα. Πρόκειται για αλεύρι τύπου Μ 55% από μαλακά σιτάρια που χρησιμοποιείται στη βόρεια Ελλάδα στην οικιακή μαγειρική σαν αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Περιγραφή

Περιγραφή:

Tο περίφημο Μακεδονίτικο αλεύρι ΚΟΥΛΑ στην Αθήνα. Πρόκειται για αλεύρι τύπου Μ 55% από μαλακά σιτάρια που χρησιμοποιείται στη βόρεια Ελλάδα στην οικιακή μαγειρική σαν αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ιδανικό για τσουρέκια, ντόνατς, κρουασάν, ψωμί πολυτελείας, για φύλλα για πίτες και δίπλες.

ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Αλεύρι ΚΟΥΛΑ κρουασάν

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή μαγιά 13 γρ.
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι περίπου γάλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει.
  3. Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα.
  4. Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να “ξεκουραστεί” για μισή ώρα περίπου.
  5. Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα.
  6. Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  7. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις φορές ώστε να φύγει ο αέρας.
  8. Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας.
  9. Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3.
  10. Τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον.
  11. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
  12. Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα κρουασάν…
  13. Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
  14. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την γέμιση μπορείτε να βάλετε μαρμελάδες δικές σας και το παιδί να τρώει το πιο αγνό κρουασάν στο σχολείο.. Τυλίξτε το σε κόλλες γκοφρέ διαφόρων χρωμάτων (όχι πολύ εκκεντρικά, απλά περιποιημένα) και το παιδί σας θα το λατρέψει…

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-krouasan.html

 

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 3.10 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αλεύρι «Κούλα» για όλες τις χρήσεις 3 κιλά”