Αλεύρι Δίκοκκο σιτάρι ολικής αλέσεως Bio 1 κιλό

3,50

Αλεύρι Δίκοκκο σιτάρι ολικής αλέσεως Bio 1 κιλό. Το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων που αναφέρεται και ως Ζειά.

Περιγραφή

Η ιστορία:

Το αρχαιότερο ίσως δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων που αναφέρεται και ως Ζειά. Ορισμένες φορές συγχέεται με το ασπροσίτι (γερμαν. Dinkel), ή ακόμα και με το καλαμπόκι, μια και η λέξη Zea (Zea mais) είναι η επιστημονική ονομασία του αραβοσίτου.

Η Ζειά ως φυτό είναι κάτι σαν σιτάρι και κριθάρι, δεν έχει καμία σχέση στην όψη με το καλαμπόκι, άλλα και το σπυρί του είναι σαν του σιταριού πιο πεπλατυσμένο και χονδρό. Η Ζειά με το σιτάρι είναι όπως η Νεραντζιά με την πορτοκαλιά.

Και το νεράντζι με το πορτοκάλι, ενώ εξωτερικά είναι όμοια,  στη πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές στα συστατικά τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τους σπόρους της Ζειάς και του Σιταριού.

Θρεπτική αξία:

Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη, άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η ετυμολογία της λέξης “ζείδωρος” (αυτός που δωρίζει ζωή) προέρχεται από αυτό το δημητριακό. Αυτό άλλωστε είναι και το κύριο ζητούμενο της “βελτίωσης” των σιτηρών.

Μετά από μακρόχρονη λησμονιά, οι νεότεροι επιστήμονες το “ανακάλυψαν” ξανά και κυρίως μετά τις έρευνες του Άγγλου Allen. Η Ζέα είναι δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών.

Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των κραμπών που εμφανίζονται συνήθως μετά από πολύωρη ποδηλασία.

Είναι σημαντική όχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής.

Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη (Lycin) που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στην βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.

  •  Βοηθάει στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών (Ca, Mg κ.α.).
  • Καταστέλλει τις φλεγμονές που χρονίζουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
  • Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου).
  • Περιέχει το βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.

Δείτε επίσης: Γλουτένη. Τι συμβαίνει στα αλήθεια;

Bio hellas2

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.20 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αλεύρι Δίκοκκο σιτάρι ολικής αλέσεως Bio 1 κιλό”